Specialist in loodwerk

Lood is een flexibel metaal met een uitstekende waterdichtheid, dat al sinds de oudheid gebruikt wordt. Het is een duurzaam bouwmateriaal, maar vraagt door karakteristieke eigenschappen als een lage hardheid, een hoog eigengewicht en een grote vervormbaarheid om een geheel eigen wijze van detailleren en verwerken. 

Het verwerken en detailleren van lood is voor onze vakmensen tweede natuur en zij kunnen het lood in allerlei vormen kloppen en drijven, waarbij ook nog steeds het ouderwetse loodgieten (smelten) voorkomt. 

Wij passen lood toe als afdichting in leibedekkingen op hoekkepers, nokafwerking, voetlood en kilgoten. Bij het verwerken van lood in combinatie met leisteen is het belangrijk dat al het lood dat in onze werkplaats wordt klaargemaakt en voorzien wordt van een behandeling met patineerolie om streepvorming over de leibedekking te voorkomen. Dit moet overigens na verwerking in het werk herhaald worden voor een goed resultaat. Ook passen wij lood veel toe als bekleding van de houtconstructies in klokkentorens en goten. We gebruiken ook lood voor het opnieuw maken van allerlei ornamenten en dakversieringen. 
 

Verschillende diktes 

Lood wordt in verschillende diktes gebruikt, waarbij wij uitsluitend met Nederlands HandelsLood (NHL) werken in de zwaartes 18kg/m2, 20kg-25 en 30-35 kg/m2. Op speciaal verzoek gebruiken we zelfs bladlood van 40kg/m2, bijvoorbeeld bij Paleis het Loo in Apeldoorn als platdakbedekking in roefbekleding.
 

Felsen, solderen en lassen

De verbindingstechnieken zijn voornamelijk felsverbindingen en soldeertechniek, maar we beschikken ook over apparatuur om lood te lassen. Dit geeft een zeer sterke verbinding in dezelfde kleur als het lood.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem direct contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

IMG_3469-Lood.jpg
KL_IMG_0079-(1).jpg
foto iphone tm4072017 500.JPG
restfotopeperbus-026-Lood.jpg
KL_IMG_0078-(1).jpg
foto iphone tm4072017 503.JPG
foto iphone tm4072017 507.JPG
restfotopeperbus-038-(1)-Lood.jpg

In de praktijk

  • Grote Kerk Breda

    Grote Kerk Breda

    De Grote Kerk in Breda is een indrukwekkend monument met 750 jaar geschiedenis. De eerste vermelding van een stenen kerk komt uit 1269. De kerk die nu zichtbaar is is voornamelijk gebouwd tussen 1410 (koor) en 1520. Er hebben altijd leien op de daken gelegen. Aan Jobse de eer om de leibedekking te vervangen zodat deze weer jaren mee kan. Ook het nodige lood- en zinkwerk wordt door ons vervangen, zoals diverse aansluitingen, (kil)goten, loden mutsen en zinken pironnen.

  • Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

    Amstelveen

    Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

    Door een grote brand in 2018 zijn de daken van de kerk verwoest. De kerk, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers, wordt weer opgebouwd. Jobse bekleedt alle daken met leisteen en voert het lood- en zinkwerk uit. 

  • Slot Zeist

    Zeist

    Slot Zeist

    In Slot Zeist hebben we de platte daken voorzien van mooie, loden roevenbekleding.

    Dit lood is speciaal voor ons gegoten door onze partner Uzimet, de enige bladloodproducent van de Benelux. Het lood, dat 40 kg/m2 weegt, geeft slot Zeist een prachtige uitstraling.

  • Kasteel de Haar

    Haarzuilens

    Kasteel de Haar

    Een van onze mooiste projecten is de totale restauratie van alle daken van het kasteel, het chalet, de stallen, de kerk én de bijgebouwen.

  • Poortgebouw

    Universiteit Leiden

    Poortgebouw

    Het Poortgebouw van de Universiteit Leiden was ooit onderdeel van het uitgebreide academische ziekenhuiscomplex. Het gebouw heeft de status Rijksmonument. Jobse heeft de leibedekking vervangen en de loodaansluitingen gemaakt. 

  • Pironnen

    Pironnen

    Een piron maakt een dak pas écht af.

  • Bekleding balustrade kerk

    Bekleding balustrade kerk

    Nieuwe loden bekleding. 

  • Schoorsteen kappen

    Schoorsteen kappen

  • Ventilatierooster

    Ventilatierooster