Al 100 jaar de dakdekker met liefde voor historie

Historie

Jobse BV is in 1922 opgericht in Middelburg. We bestaan 100 jaar! Het bedrijf is gevestigd in Halsteren en beschikt naast een kantoor over een zeer goed ingerichte werkplaats en magazijn, waar alle benodigde onderdelen voor ons werk met grote vakkennis en liefde worden gemaakt.

Gespecialiseerde medewerkers

Onze circa 35 medewerkers, woonachtig in Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland zijn stuk voor stuk zeer gespecialiseerd. Dankzij hun expertise is Jobse BV één van de grootste bedrijven in Nederland binnen dit vakgebied. Om het opleidingsniveau van onze medewerkers op hoog niveau te houden, worden nieuwe medewerkers op mbo-niveau geschoold door middel van vakopleidingen. 
 

Veiligheid, gezondheid en milieu

We doen ons ambachtelijke werk met de beste materialen en gereedschappen en beschikken zelf over de benodigde liften, rol-, en hulpsteigers en hulpmiddelen. Het spreekt voor zich dat al onze medewerkers VCA-gediplomeerd zijn en dat hun leidinggevenden in het bezit zijn van het VCA-vol-diploma. U kunt er dus op vertrouwen dat onze medewerkers volgens strenge voorschriften en procedures werken, zodat veiligheid, gezondheid én zorg voor het milieu gewaarborgd zijn.

Mensen.jpg
IMG_2180Overons.jpg

Al ruim 100 jaar de dakdekker met passie voor het verleden en heden

Wij vertellen u er graag meer over

100 jaar ervaring zorgt voor een enorme hoeveelheid kennis en knowhow. Door de jaren heen hebben wij grote naamsbekendheid opgebouwd in heel Nederland in het restaureren en vernieuwen van dakbedekkingen in natuurleien en het verwerken van lood-, koper- en zinkbekledingen.

 • 1922

  Onze historie

  1922

  Loodgietersbedrijf Jobse BV is opgericht in 1922 door Arie Jobse sr. Hij was actief in het aanleggen van technische installaties voor gas, water, verwarming en sanitair én in lood-, zink- en koperbekledingen en leibedekking.

  Na de oorlog specialiseerde Jobse zich in het herstellen en nieuw aanbrengen van gecompliceerde lood-, zink- en koperbekledingen en alle soorten leibedekking op kerken, kastelen en andere historische panden. Tevens werd de koperslagerij verder uitgebouwd, waar onder meer torenhanen en de landelijk bekende koperen straatlantaarns werden gemaakt. 

 • 1987

  Onze historie

  1987

  In 1987 viel de firma Jobse uiteen. Hans Jobse, kleinzoon van de oprichter, nam de installatietak grotendeels over. De restauratietak en de koperslagerij bleven ook bestaan, onder leiding van anderen.

 • 1998

  Onze historie

  1998

  De droomwens van Hans Jobse ging in 1998 in vervulling, toen hij de restauratietak kon terugkopen. Hiermee kwam Leidekkers- en Restauratiebedrijf Jobse BV weer in handen van Jobse. 

 • 2012

  Onze historie

  2012

  Overname loodgietersbedrijf Van Keulen. Per 1 januari 2017 gefuseerd in Jobse. 

 • 2021

  Onze historie

  2021

  Overdracht Jobse bv naar Olle de Graaff.

  Jobse is in 1922 opgericht door A. Jobse, de grootvader van Hans Jobse. Hans was sinds 1998 directeur van het bedrijf dat nu aan de vooravond van zijn 100-jarig bestaan staat. 

  Olle was directielid bij Burgy bouwbedrijf uit Leiden, waar hij van 1998 tot 2020 gewerkt heeft. In deze periode heeft hij zich de wereld van restauratie en renovatie eigen gemaakt. Olle heeft Jobse Leidekkers- en Restauratie-bedrijf B.V. in die tijd leren kennen als bedrijf met een goed arbeidsethos en bovenal oog voor vakmanschap. 

  “Jobse heeft mij altijd geïntrigeerd, de mogelijkheid om met Jobse aan de slag te gaan is een fantastische kans.” 
  Olle vindt trouwe zakenrelaties, samenwerkingen en een juiste opleiding en scholing belangrijke uitgangspunten, waarbij het leveren van kwaliteit bovenaan staat.

 • 1922
 • 1987
 • 1998
 • 2012
 • 2021