Al ruim negentig jaar de dakdekker
met liefde voor historie

Historie

Jobse BV is negentig jaar geleden opgericht door de grootvader van de huidige directeur/eigenaar. Het bedrijf is gevestigd in Middelburg en beschikt naast een kantoor over een zeer goed ingerichte werkplaats en magazijn, waar alle benodigde onderdelen voor ons werk met grote vakkennis en liefde worden gemaakt.

Gespecialiseerde medewerkers

Onze circa 45 medewerkers, woonachtig in Zeeland, Noord-Brabant en Utrecht, zijn stuk voor stuk zeer gespecialiseerd. Dankzij hun expertise is Jobse BV één van de grootste bedrijven in Nederland binnen dit vakgebied. Om het opleidingsniveau van onze medewerkers op hoog niveau te houden, worden nieuwe medewerkers op mbo-niveau geschoold door middel van vakopleidingen. 
 

Veiligheid, gezondheid en milieu

We doen ons ambachtelijke werk met de beste materialen en gereedschappen en beschikken zelf over de benodigde liften, rol-, en hulpsteigers en hulpmiddelen. Het spreekt voor zich dat al onze medewerkers VCA-gediplomeerd zijn en dat hun leidinggevenden in het bezit zijn van het VCA-vol-diploma. Ook heeft Jobse BV een ISO-certificering. U kunt er dus op vertrouwen dat onze medewerkers volgens strenge voorschriften en procedures werken, zodat veiligheid, gezondheid én zorg voor het milieu gewaarborgd zijn.

Ossenogen 3.bmp
IMG_2180Overons.jpg

Al ruim 90 jaar de dakdekker met passie voor het verleden en heden

Wij vertellen u er graag meer over

Ruim 90 jaar ervaring zorgt voor een enorme hoeveelheid kennis en knowhow. Door de jaren heen hebben wij grote naamsbekendheid opgebouwd in heel Nederland in het restaureren en vernieuwen van dakbedekkingen in natuurleien en het verwerken van lood-, koper- en zinkbekledingen.

 • 1922

  Onze historie

  1922

  Loodgietersbedrijf Jobse BV is oorspronkelijk opgericht in 1922 door A. Jobse sr., de opa van de huidige eigenaar. Hij was actief in het aanleggen van technische installaties voor gas, water, verwarming en sanitair én in lood-, zink- en koperbekledingen en leibedekking.

  Na de oorlog specialiseerde Jobse zich in het herstellen en nieuw aanbrengen van gecompliceerde lood-, zink- en koperbekledingen en alle soorten leibedekking op kerken, kastelen en andere historische panden. Tevens werd de koperslagerij verder uitgebouwd, waar onder meer torenhanen en de landelijk bekende koperen straatlantaarns werden gemaakt. 

  De twee zonen van opa Jobse, Arie en Bertus, kwamen in de leiding van het familiebedrijf. Na de dood van opa leidde dit tot een familietwist, waardoor de zoon van Arie, Hans, niet bij het familiebedrijf mocht gaan werken. 

 • 1980

  Onze historie

  1980

  Hans Jobse richtte daarom als 21-jarige in 1980 zijn eigen bedrijfje op: Installatiebedrijf Middelburg. Het bedrijf groeide uit naar ongeveer 70 medewerkers.

 • 1987

  Onze historie

  1987

  In 1987 viel de firma Jobse uiteen. Hans Jobse nam de installatietak grotendeels over; de restauratietak en de koperslagerij kwamen in vreemde handen terecht.

 • 1998

  Onze historie

  1998

  De droomwens van Hans Jobse ging in 1998 in vervulling, toen hij de restauratietak kon terugkopen. Hiermee kwam Loodgieters- en Restauratiebedrijf Jobse BV weer in handen van Jobse. 

 • 2012

  Onze historie

  2012

  Overname loodgietersbedrijf Van Keulen. Per 1 januari 2017 gefuseerd in Jobse. 

 • 1922
 • 1980
 • 1987
 • 1998
 • 2012