Restauratie van monumentale panden

Breng het verleden naar het heden

Wij hebben veel ervaring en expertise op het gebied van het restaureren van monumentale gebouwen. Diverse bekende monumenten, zoals het Vredespaleis in Den Haag, Kasteel De Haar in Haarzuilens en Jachtslot Hoenderloo zijn door ons gerestaureerd.

Wij zijn met name gespecialiseerd in het vernieuwen van dakbekledingen in natuurlei, lood, koper en zink. Dat doen we onder meer bij kastelen, landhuizen, kerken en torenspitsen. Onze vakmensen restaureren het monument zodanig dat het lijkt alsof het gisteren nog werd gebouwd en de cultuurhistorische waarde gewaarborgd blijft. Zo brengen we het verleden naar het heden!

 • Slot Zeist

  Zeist

  Slot Zeist

  In Slot Zeist hebben we de platte daken voorzien van mooie, loden roevenbekleding.

 • Kasteel de Haar

  Haarzuilens

  Kasteel de Haar

  Een van onze mooiste projecten is de totale restauratie van alle daken van het kasteel, het chalet, de stallen, de kerk én de bijgebouwen.

 • Jachtslot

  Hoenderloo

  Jachtslot

  Gedurende één winterperiode hebben we de complete leibedekking vernieuwd, samen met de bijbehorende loodwerken op de nokken en platte daken.

 • Basiliek St. Jan

  Den Bosch

  Basiliek St. Jan

 • Teijlersmuseum

  Haarlem

  Teijlersmuseum

 • Kasteel Oud Poelgeest

  Oestgeest

  Kasteel Oud Poelgeest

Mogelijkheden

Materialen

 • Lood

  Lood

  Lood is een flexibel metaal met een uitstekende waterdichtheid, dat al sinds de oudheid gebruikt wordt. Het is een duurzaam bouwmateriaal, maar vraagt door karakteristieke eigenschappen als een lage hardheid, een hoog eigengewicht en een grote vervormbaarheid om een geheel eigen wijze van detailleren en verwerken. 

 • Koper

  Koper

  Koper is een zeer duurzaam materiaal dat 100% recyclebaar is en een lange levensduur heeft. Na verloop van tijd wordt, afhankelijk van het gebied, op een natuurlijke wijze een groene patineerlaag gevormd op het koper. Als materiaal voor dakbedekking wordt het daarom vooral gekozen uit architectonische overwegingen.

 • Leisteen

  Leisteen

  Leisteen is een 100% natuurlijk product, dat wij van onze leveranciers rechtstreeks uit de groeves krijgen in de gewenste maat en dikte. Leisteen passen we voornamelijk toe als dakbedekking op kerktorens, kastelen en monumentale gebouwen.

 • Zink

  Zink

  Zink is een bouwmateriaal met een lange levensduur, dat in Nederland sinds het begin van de 19de eeuw vaak wordt toegepast aan gebouwen. Zink heeft een zeer lange levensduur, maar wanneer het verkeerd wordt toegepast of verwerkt kan het zink aan de boven- of onderzijde door vocht of agressieve stoffen worden aangetast. Voor al onze zinktoepassingen, zoals goten, hemelwaterafvoeren, felsbekledingen van daken en gevels, roevendaken en losagnes maken wij gebruik van NedZink.