Restauratie van monumentale panden

Breng het verleden naar het heden

Wij hebben veel ervaring en expertise op het gebied van het restaureren van monumentale gebouwen. Diverse bekende monumenten, zoals het Vredespaleis in Den Haag, Kasteel De Haar in Haarzuilens en Jachtslot Hoenderloo zijn door ons gerestaureerd.

Wij zijn met name gespecialiseerd in het vernieuwen van dakbekledingen in natuurlei, lood, koper en zink. Dat doen we onder meer bij kastelen, landhuizen, kerken en torenspitsen. Onze vakmensen restaureren het monument zodanig dat het lijkt alsof het gisteren nog werd gebouwd en de cultuurhistorische waarde gewaarborgd blijft. Zo brengen we het verleden naar het heden!

  • Grote Kerk Breda

    Grote Kerk Breda

    De Grote Kerk in Breda is een indrukwekkend monument met 750 jaar geschiedenis. De eerste vermelding van een stenen kerk komt uit 1269. De kerk die nu zichtbaar is is voornamelijk gebouwd tussen 1410 (koor) en 1520. Er hebben altijd leien op de daken gelegen. Aan Jobse de eer om de leibedekking te vervangen zodat deze weer jaren mee kan. Ook het nodige lood- en zinkwerk wordt door ons vervangen, zoals diverse aansluitingen, (kil)goten, loden mutsen en zinken pironnen.

  • Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

    Amstelveen

    Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

    Door een grote brand in 2018 zijn de daken van de kerk verwoest. De kerk, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers, wordt weer opgebouwd. Jobse bekleedt alle daken met leisteen en voert het lood- en zinkwerk uit. 

  • Slot Zeist

    Zeist

    Slot Zeist

    In Slot Zeist hebben we de platte daken voorzien van mooie, loden roevenbekleding.

    Dit lood is speciaal voor ons gegoten door onze partner Uzimet, de enige bladloodproducent van de Benelux. Het lood, dat 40 kg/m2 weegt, geeft slot Zeist een prachtige uitstraling.

  • Kasteel de Haar

    Haarzuilens

    Kasteel de Haar

    Een van onze mooiste projecten is de totale restauratie van alle daken van het kasteel, het chalet, de stallen, de kerk én de bijgebouwen.

  • Poortgebouw

    Universiteit Leiden

    Poortgebouw

    Het Poortgebouw van de Universiteit Leiden was ooit onderdeel van het uitgebreide academische ziekenhuiscomplex. Het gebouw heeft de status Rijksmonument. Jobse heeft de leibedekking vervangen en de loodaansluitingen gemaakt. 

  • Jachtslot

    Hoenderloo

    Jachtslot

    Gedurende één winterperiode hebben we de complete leibedekking vernieuwd, samen met de bijbehorende loodwerken op de nokken en platte daken.

Mogelijkheden

Materialen

  • Lood

    Lood

    Lood is een flexibel metaal met een uitstekende waterdichtheid, dat al sinds de oudheid gebruikt wordt. Het is een duurzaam bouwmateriaal, maar vraagt door karakteristieke eigenschappen als een lage hardheid, een hoog eigengewicht en een grote vervormbaarheid om een geheel eigen wijze van detailleren en verwerken. 

  • Koper

    Koper

    Koper is een zeer duurzaam materiaal dat 100% recyclebaar is en een lange levensduur heeft. Na verloop van tijd wordt, afhankelijk van het gebied, op een natuurlijke wijze een groene patineerlaag gevormd op het koper. Als materiaal voor dakbedekking wordt het daarom vooral gekozen uit architectonische overwegingen.

  • Leisteen

    Leisteen

    Leisteen is een 100% natuurlijk product, dat wij van onze leveranciers rechtstreeks uit de groeves krijgen in de gewenste maat en dikte. Leisteen passen we voornamelijk toe als dakbedekking op kerktorens, kastelen en monumentale gebouwen.

  • Zink

    Zink

    Zink is een bouwmateriaal met een lange levensduur, dat in Nederland sinds het begin van de 19de eeuw vaak wordt toegepast aan gebouwen. Zink heeft een zeer lange levensduur, maar wanneer het verkeerd wordt toegepast of verwerkt kan het zink aan de boven- of onderzijde door vocht of agressieve stoffen worden aangetast. Voor al onze zinktoepassingen, zoals goten, hemelwaterafvoeren, felsbekledingen van daken en gevels, roevendaken en losagnes maken wij gebruik van NedZink.