Duurzaam werken

De materialen waarmee Jobse BV werkt, zijn heel duurzaam. Niet alleen omdat ze stuk voor stuk in de natuur voorkomen, maar ook omdat ze decennialang meegaan. Met een keuze voor koper, zink, lood of leisteen maakt u dus een keuze voor duurzame kwaliteit.

Veel mensen denken dat lood een slechte invloed heeft op het milieu. Uit onderzoek van TNO blijkt echter dat niets minder waar is. Zelfs wanneer daken van gebouwen van het rioolstelsel zouden worden afgekoppeld en het afstromende water direct in het milieu terechtkomt, is er geen milieurisico, blijkt uit de conclusies van TNO.
 

Uniek karakter

Lood en de andere materialen waarmee Jobse werkt, zoals zink en koper, worden al eeuwenlang toegepast in de bouw. Zinken dakgoten voeren het regenwater betrouwbaar af en met een zinken of koperen gevels en daken krijgt uw gebouw een uniek karakter. Stalen constructies roesten niet, wanneer ze thermisch verzinkt zijn. Recente berekeningen tonen aan dat zink en koper duurzamer zijn dan alternatieve materialen. Bovendien zijn zowel koper, lood als zink voor bijna 100% recyclebaar. 
 

Leisteen

Een ander materiaal dat Jobse veelvuldig toepast, is leisteen. Dit natuurproduct is niet alleen ijzersterk - waardoor het jarenlang onderhoudsvrij blijft - maar ook vochtbestendig. Het kan vorst, maar ook hitte tot 200 graden verdragen. Daarnaast is het materiaal niet gevoelig voor verkleuring door de zon of door andere (weers)omstandigheden. Leisteen heeft een heel lange levensduur van meer dan tachtig jaar. Dat maakt van leisteen een heel duurzaam bouwmateriaal.
 

Duurzaam werken

Niet alleen de materialen waarmee Jobse BVwerkt zijn duurzaam. Ook in onze werkwijze houden we rekening met mens en milieu. Zo hergebruiken we zoveel mogelijk van onze materialen en zijn we ISO-gecertificeerd. U weet dus zeker dat u kiest voor duurzaamheid, wanneer u kiest voor Jobse BV. 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem direct contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.