Jobse B.V. Winnaar 'Dak van het Jaar 2018'

Project Amstel Hotel

Op 22 maart 2019 werd de derde editie van de feestavond voor de dakenbranche georganiseerd. Tijdens deze avond werden in twee categorie├źn (platte en hellende daken) de awards voor het Dak van het Jaar 2018 uitgereikt.

Jobse B.V. was hierbij aanwezig en heeft zich bekroond tot winnaar met het project 'Amstel hotel in Amsterdam'. 

Het Dak van het Jaar is de prijs voor het dak waarbij een technisch bijzonder dak in goede samenwerking op een perfecte manier (in technisch, esthetisch, arbotechnisch en duurzaam opzicht) wordt gerealiseerd. De mogelijkheden op het dak worden steeds uitgebreider. De jury voor de hellende daken projecten is grotendeels samengesteld uit de redactiraad van vakblad steilDAK en bestaan uit:

Leen Iseger (SKG-IKOB)
Karsten Konrad (konrad Roof Technology)
Jan van Leeuwen (BMI Monier)
Jan Rooding (Rooding Achitecten)
Will Verwer (Stichting Dakmeester)

Dit heeft geresulteerd in een lijst van 13 zeer uiteenlopende projecten.

Winnaar Amstel Hotel in Amsterdam

Een lijst met prachtige projecten, waarbij de jury voor de vraag stond welk criterium ze het zwaarst zou laten wegen. Aan de nomaties is te zien dat de hellende dakenbranche grote ontwikkelingen doormaakt en dat er steeds meer eisen worden gesteld aan de personen die deze daken op een verantwoorde manier waterdicht moeten maken.

Daarom heeft de jury na veel wikken en wegen besloten het criterium 'vakmanschap' het zwaarst te laten wegen. Het steeds schaarser wordende vakmanschap is de basis waar alle andere ontwikkelingen op kunnen gedijen. Het Dak van het Jaar is een prestigieus dak waar alle vaardigheden van een vakkundig dakdekker worden aangesproken, op zowel technisch als communicatief gebied. Het resultaat is werkelijk adembenemend en zorgt ervoor dat dit kroonjuweel van de Nederlandse daken er weer voor vele jaren prachting bijligt. Het Amstel Hotel in Amsterdam is wat de jury betreft terecht het Dak van het Jaar 2018!

Het project werd in 1 jaar tijd gerealiseerd, waarbij Jobse bv ook sterk rekening moest houden met de gasten van het Amstel Hotel qua geluid en uiteraard de tijdelijke waterdichtheid gedurende de werkzaamheden.  In dit project werden alle mogelijke toepassingen van zink gebruikt zoals losagne techniek, fels banen en roeven banen. Tevens werden de leeuwenkoppen als versiering met lood bekleed.

DSC02024-(Medium)LR.png
Dak-van-het-jaar-IMG_2438.png
DSC02049-(Medium)LR.png
DSC02056-(Medium)LR.png
DSC02025-(Medium).png
IMG_2650 (2)LR.jpg