Koper in restauratieprojecten

Koper is een zeer duurzaam materiaal dat 100% recyclebaar is en een lange levensduur heeft. Na verloop van tijd wordt, afhankelijk van het gebied, op een natuurlijke wijze een groene patineerlaag gevormd op het koper. Als materiaal voor dakbedekking wordt het daarom vooral gekozen uit architectonische overwegingen.

Omdat koper heel duurzaam is, wordt het tegenwoordig vaak toegepast op monumenten ter vervanging van loden of zinken elementen. 

Van gootbekleding tot torenhanen

Wij passen koper veel toe in onze restauratieafdeling als gootbekleding, hemelwaterafvoer, vergaarbakken en als bevestigingsmiddel van loodbekledingen. Ook voor onze handgemaakte torenhanen of andere windvanen in onze eigen koperslagerij gebruiken we vaak koper. Bij onze nieuwbouwafdeling wordt koper vaak gebruikt voor felsbanen voor gevel- en dakbekledingen, waarbij tegenwoordig diverse varianten mogelijk zijn zoals TECU Copper designs van KME in groen-goud-messing-brons-looks.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem direct contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

KL_IMG_2467.jpg
IMG_3560.jpg
IMG_4210 (002).png
IMG_4213.png

In de praktijk

 • Kasteel de Haar

  Haarzuilens

  Kasteel de Haar

  Een van onze mooiste projecten is de totale restauratie van alle daken van het kasteel, het chalet, de stallen, de kerk én de bijgebouwen.

 • Windvaan

  Windvaan

  Geen kerk is compleet zonder windvaan!