Leisteen in nieuwbouw

Leisteen is een 100% natuurlijk product, dat wij van onze leveranciers rechtstreeks uit de groeves krijgen in de gewenste maat en dikte. Leisteen passen we voornamelijk toe als dakbedekking op kerktorens, kastelen en monumentale gebouwen.

Leisteen komt uit Wales, Duitsland, Frankrijk en Spanje, waarbij elke groeve zijn eigen kwaliteit, kleur en structuur heeft. Wij gebruiken uitsluitend leisteen met een levensverwachting van minimaal 80 jaar. Daarop laten wij de leisteen dan ook keuren.

Legpatronen

Leibedekking kan bevestigd worden met leihaken of onzichtbaar worden genageld. Leisteen kan in verschillende legpatronen worden aangebracht, zoals Maasdekking, Rijndekking of Schubleien. Indien gewenst kunnen wij ook groene leien leveren uit China (veelal gebruikt als gevelbekleding) of Canada.

Uiteraard is leisteen ook zeer geschikt voor de luxere villa’s, waarbij zowel dak als gevel bekleed kunnen worden.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem direct contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

In de praktijk

 • Grote Kerk Breda

  Grote Kerk Breda

  De Grote Kerk in Breda is een indrukwekkend monument met 750 jaar geschiedenis. De eerste vermelding van een stenen kerk komt uit 1269. De kerk die nu zichtbaar is is voornamelijk gebouwd tussen 1410 (koor) en 1520. Er hebben altijd leien op de daken gelegen. Aan Jobse de eer om de leibedekking te vervangen zodat deze weer jaren mee kan. Ook het nodige lood- en zinkwerk wordt door ons vervangen, zoals diverse aansluitingen, (kil)goten, loden mutsen en zinken pironnen.

 • Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

  Amstelveen

  Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

  Door een grote brand in 2018 zijn de daken van de kerk verwoest. De kerk, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers, wordt weer opgebouwd. Jobse bekleedt alle daken met leisteen en voert het lood- en zinkwerk uit. 

 • Poortgebouw

  Universiteit Leiden

  Poortgebouw

  Het Poortgebouw van de Universiteit Leiden was ooit onderdeel van het uitgebreide academische ziekenhuiscomplex. Het gebouw heeft de status Rijksmonument. Jobse heeft de leibedekking vervangen en de loodaansluitingen gemaakt. 

 • Leisteen dak

  Schijf

  Leisteen dak

 • Kantoorgebouw

  Kantoorgebouw