Leisteen in restauratieprojecten

Leisteen is een 100% natuurlijk product, dat wij van onze leveranciers rechtstreeks uit de groeves krijgen in de gewenste maat en dikte. Leisteen passen we voornamelijk toe als dakbedekking op kerktorens, kastelen en monumentale gebouwen.

Leisteen komt uit Wales, Duitsland, Frankrijk en Spanje, waarbij elke groeve zijn eigen kwaliteit, kleur en structuur heeft. Wij gebruiken uitsluitend leisteen met een levensverwachting van minimaal 80 jaar. Daarop laten wij de leisteen dan ook keuren.
 

Legpatronen

Leibedekking kan bevestigd worden met leihaken of onzichtbaar worden genageld. Leisteen kan in verschillende legpatronen worden aangebracht, zoals Maasdekking, Rijndekking of Schubleien. Indien gewenst kunnen wij ook groene leien leveren uit China (veelal gebruikt als gevelbekleding) of Canada.

Uiteraard is leisteen ook zeer geschikt voor de luxere villa’s, waarbij zowel dak als gevel bekleed kunnen worden.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem direct contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

restofotojobse 088 (1).jpg
KL_IMG_1270.jpg
IMG_2820-(1).jpg
KL_IMG_1274.jpg
IMG_3470.jpg
KL_IMG_1205.jpg
Afbeelding-samengevoegd.jpg

In de praktijk

 • Kasteel de Haar

  Haarzuilens

  Kasteel de Haar

  Een van onze mooiste projecten is de totale restauratie van alle daken van het kasteel, het chalet, de stallen, de kerk én de bijgebouwen.

 • Jachtslot

  Hoenderloo

  Jachtslot

  Gedurende één winterperiode hebben we de complete leibedekking vernieuwd, samen met de bijbehorende loodwerken op de nokken en platte daken.