Zink nieuwbouw

Zink is een bouwmateriaal met een lange levensduur, dat in Nederland sinds het begin van de 19de eeuw vaak wordt toegepast aan gebouwen. Zink heeft een zeer lange levensduur, maar wanneer het verkeerd wordt toegepast of verwerkt kan het zink aan de boven- of onderzijde door vocht of agressieve stoffen worden aangetast. Voor al onze zinktoepassingen, zoals goten, hemelwaterafvoeren, felsbekledingen van daken en gevels, roevendaken en losagnes maken wij gebruik van onder andere NedZink en Rheinzink.

Uiteraard passen wij zink ook wel toe bij onze restauratieafdeling, maar we gebruiken het voornamelijk bij nieuwbouw om waterdichte bekleding van daken en gevels te realiseren. Tegenwoordig is zink in diverse kleuren verkrijgbaar, zoals NOVA, NOIR en NOVA STRUCTURE. 
 

Zink in verschillende afmetingen en diktes

Steeds meer architecten kiezen voor zink, waarbij wij graag in samenwerking met de leverancier een adviserende rol spelen. Met onze moderne machines kunnen wij zink op rol of in plaatvorm elke gewenste afmeting en lengte maken, in verschillende diktes. 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem direct contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

zinkwerkjobsebv-038-NZink.jpg
elenbaas-kerkwerve-33-NZink.jpg
ettenleur-47-NZink.jpg
IMG_2757-(1)-NZink.jpg

In de praktijk

 • Grote Kerk Breda

  Grote Kerk Breda

  De Grote Kerk in Breda is een indrukwekkend monument met 750 jaar geschiedenis. De eerste vermelding van een stenen kerk komt uit 1269. De kerk die nu zichtbaar is is voornamelijk gebouwd tussen 1410 (koor) en 1520. Er hebben altijd leien op de daken gelegen. Aan Jobse de eer om de leibedekking te vervangen zodat deze weer jaren mee kan. Ook het nodige lood- en zinkwerk wordt door ons vervangen, zoals diverse aansluitingen, (kil)goten, loden mutsen en zinken pironnen.

 • Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

  Amstelveen

  Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

  Door een grote brand in 2018 zijn de daken van de kerk verwoest. De kerk, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers, wordt weer opgebouwd. Jobse bekleedt alle daken met leisteen en voert het lood- en zinkwerk uit. 

 • Bibliotheek

  Middelburg

  Bibliotheek

  In Middelburg, de historische stad waarin Jobse BV gevestigd is, hebben we in samenwerking met architect Rothuizen & Hooft de bibliotheek voorzien van zinken felsbekleding.

 • Kozijn

  Bergen op Zoom

  Kozijn

 • Bungalow met zinken dak

  Bungalow met zinken dak