Zink in restauratieprojecten

Zink is een bouwmateriaal met een lange levensduur, dat in Nederland sinds het begin van de 19de eeuw vaak wordt toegepast aan gebouwen. Zink heeft een zeer lange levensduur, maar wanneer het verkeerd wordt toegepast of verwerkt kan het zink aan de boven- of onderzijde door vocht of agressieve stoffen worden aangetast. Voor al onze zinktoepassingen, zoals goten, hemelwaterafvoeren, felsbekledingen van daken en gevels, roevendaken en losagnes maken wij gebruik van onder andere NedZink en Rheinzink.

Uiteraard passen wij zink ook wel toe bij onze restauratieafdeling, maar we gebruiken het voornamelijk bij nieuwbouw om waterdichte bekleding van daken en gevels te realiseren. Tegenwoordig is zink in diverse kleuren verkrijgbaar, zoals NOVA , NOIR en NOVA STRUCTURE. 
 

Zink in verschillende afmetingen en diktes

Steeds meer architecten kiezen voor zink, waarbij wij graag in samenwerking met de leverancier een adviserende rol spelen. Met onze moderne machines kunnen wij zink op rol of in plaatvorm elke gewenste afmeting en lengte maken, in verschillende diktes. 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem direct contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

KL_IMG_2649.jpg
haarlem-010-Zink.jpg
IMG_2438---Zink.jpg
GMOU5290-(1)-Zink.jpg
Ierse-Pub,-BoZ-Zink.jpg

In de praktijk

  • Ossenogen

    Ossenogen