Onze cases

De vakmensen van Jobse BV werken in heel Nederland aan aansprekende projecten. Zowel in nieuwbouw als in restauratie van monumentale panden, zoals kastelen. Bekijk hier enkele van onze cases en lees meer over onze aanpak.

 • Grote Kerk Breda

  Grote Kerk Breda

  De Grote Kerk in Breda is een indrukwekkend monument met 750 jaar geschiedenis. De eerste vermelding van een stenen kerk komt uit 1269. De kerk die nu zichtbaar is is voornamelijk gebouwd tussen 1410 (koor) en 1520. Er hebben altijd leien op de daken gelegen. Aan Jobse de eer om de leibedekking te vervangen zodat deze weer jaren mee kan. Ook het nodige lood- en zinkwerk wordt door ons vervangen, zoals diverse aansluitingen, (kil)goten, loden mutsen en zinken pironnen.

 • Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

  Amstelveen

  Sint-Urbanuskerk Bovenkerk

  Door een grote brand in 2018 zijn de daken van de kerk verwoest. De kerk, ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers, wordt weer opgebouwd. Jobse bekleedt alle daken met leisteen en voert het lood- en zinkwerk uit. 

 • Slot Zeist

  Zeist

  Slot Zeist

  In Slot Zeist hebben we de platte daken voorzien van mooie, loden roevenbekleding.

  Dit lood is speciaal voor ons gegoten door onze partner Uzimet, de enige bladloodproducent van de Benelux. Het lood, dat 40 kg/m2 weegt, geeft slot Zeist een prachtige uitstraling.

 • Kasteel de Haar

  Haarzuilens

  Kasteel de Haar

  Een van onze mooiste projecten is de totale restauratie van alle daken van het kasteel, het chalet, de stallen, de kerk én de bijgebouwen.

 • Poortgebouw

  Universiteit Leiden

  Poortgebouw

  Het Poortgebouw van de Universiteit Leiden was ooit onderdeel van het uitgebreide academische ziekenhuiscomplex. Het gebouw heeft de status Rijksmonument. Jobse heeft de leibedekking vervangen en de loodaansluitingen gemaakt. 

 • Jachtslot

  Hoenderloo

  Jachtslot

  Gedurende één winterperiode hebben we de complete leibedekking vernieuwd, samen met de bijbehorende loodwerken op de nokken en platte daken.

 • Hotel en strandpaviljoen Huis ter Duin

  Noordwijk

  Hotel en strandpaviljoen Huis ter Duin

  In opdracht van de eigenaar hebben wij dit luxe complex voorzien van een koperen bekleding.

 • Bibliotheek

  Middelburg

  Bibliotheek

  In Middelburg, de historische stad waarin Jobse BV gevestigd is, hebben we in samenwerking met architect Rothuizen & Hooft de bibliotheek voorzien van zinken felsbekleding.

 • Luchtinlaat Brug Amsterdam

  Luchtinlaat Brug Amsterdam

  Een luchtinlaat die naadloos aansluit bij de brug.