Origineel materiaal

De materialen waarmee Jobse werkt, zijn natuurproducten. Ze hebben hun duurzaamheid en kwaliteit al eeuwenlang bewezen. Onze gespecialiseerde vakmensen weten precies hoe ze koper, lood, zink en leisteen zo kunnen verwerken dat de daken, goten en gevels decennialang meegaan. Lees hier meer over de bijzondere materialen waarmee Jobse werkt en over de onbegrensde toepassingsmogelijkheden ervan. 

Materialen

 • Lood

  Lood

  Lood is een flexibel metaal met een uitstekende waterdichtheid, dat al sinds de oudheid gebruikt wordt. Het is een duurzaam bouwmateriaal, maar vraagt door karakteristieke eigenschappen als een lage hardheid, een hoog eigengewicht en een grote vervormbaarheid om een geheel eigen wijze van detailleren en verwerken. 

 • Zink

  Zink

  Zink is een bouwmateriaal met een lange levensduur, dat in Nederland sinds het begin van de 19de eeuw vaak wordt toegepast aan gebouwen. Zink heeft een zeer lange levensduur, maar wanneer het verkeerd wordt toegepast of verwerkt kan het zink aan de boven- of onderzijde door vocht of agressieve stoffen worden aangetast. Voor al onze zinktoepassingen, zoals goten, hemelwaterafvoeren, felsbekledingen van daken en gevels, roevendaken en losagnes maken wij gebruik van onder andere NedZink en Rheinzink.

 • Koper

  Koper

  Koper is een zeer duurzaam materiaal dat 100% recyclebaar is en een lange levensduur heeft. Na verloop van tijd wordt, afhankelijk van het gebied, op een natuurlijke wijze een groene patineerlaag gevormd op het koper. Als materiaal voor dakbedekking wordt het daarom vooral gekozen uit architectonische overwegingen.

 • Leisteen

  Leisteen

  Leisteen is een 100% natuurlijk product, dat wij van onze leveranciers rechtstreeks uit de groeves krijgen in de gewenste maat en dikte. Leisteen passen we voornamelijk toe als dakbedekking op kerktorens, kastelen en monumentale gebouwen.